Danson

Tehnologia Ecografica 5D FRV™ (Feto Realistic View)

Tehnologia ecografica 5D FRV (Feto Realistic View) este o tehnologie de randare a imaginilor care furnizeaza mult mai multe informatii decat cele disponibile prin tehnologiile 3D/4D, permitand afisarea unor imagini mult mai detaliate ale fatului. 

Este o tehnologie de varf si deocamdata firma Samsung nu a dezvaluit prea multe detalii tehnice. Mai jos gasiti o prezentare a acestei tehnologii. Ea este disponbila pe ecografele:
Accuvix A30 
UGEO H60 ( disponibil in Romania la inceputul lui 2013)

Sistem PACS iQ WebX – pentru nivel enterprise


dfsd
Sistem PACS iQ WebX – pentru nivel enterprise

Solutia SntryDICOM este o soluție PACS independentă 
SntryDOCOM este o solutie integrata (hardware si software) de tip PACS utilizează standardele DICOM pentru stocarea informațiilor referitoare la imaginile și studiile medicale generate de orice dispozitiv imagistic indiferent de firma producătoare.
SntryDICOM poate integra multiple sisteme PACS pentru a realiza o arhivă DICOM unitară, reducînd substanțial costurile de administrare.

BENEFICII:
Partajare și continuitate - Toate imaginile şi informaţiile sunt arhivate de utilizând un format independent DICOM asigurând continuitatea disponibilităţii imaginilor într-un mediu PACS în continuă schimbare;

Flexibilitate - În scopul obţinerii unei flexibilităţi ridicate a arhivei, SntryDICOM pune la dispoziţie două interefeţe.Aceste două interfeţe permit integrarea într-o arhivă unică atît a imaginilor digitale cât şi înregistrărilor pacienţilor;

Arhitectură Enterprise - Spre deosebire de majoritatea soluţiilor PACS care pun la dispoziţie numai stocarea pe discuri magnetice în configuraţie RAID, SntryDICOM pune la dispoziţie pe langă soluţia tehnică amintită anterior şi posibilitatea stocării pe benzi magnetice şi medii optice.

...Tehnologia Ecografica ElastoScan™

Tehnologia de elastografie ElastoScan permite vizualizarea tumorilor maligne si a altor boli care in mod normal nu ar putea fi detectate prin investigațiile conventionale.

Tehnologia-Ecografica-ElastoScanElastoScan detecteaza prezenta unei mase solide folosind ultrasunetele, iar apoi converteste rigiditatea in imagini. De vreme ce multe tumori au un tesut caracterizat printr-o duritate mai mare decat tesuturile inconjuratoare, ele apar mai putin elastice decat testutul din jur si astfel diferenta in elasticitatea tesututului furnizeaza un contrast mai clar si poate fi utilizata pentru a verifica prezenta leziunii.

ElastoScan arata cum se misca tesuturile intre imaginile pre si post- compresie. Cu alte cuvinte, descrie diferitele rate ale miscarii cauzate de compresia sondei. ElastoScan este in mod normal utilizata ca metoda aditionala pentru a verifica starea unei regiuni; de pilda, in aplicatiile de san ori prostata ElastoScan este utilizata dupa palpare, teste de sange si examinare in 2D, pentru a confirma starea regiunii.

Performanta Inalta
- Sensibilitate inalta; usurinta in detectie, evaluare rapida
- Acuratete ridicata
- Reproductibilitate inalta

Usurinta in utilizare
- Usor de realizat elastografia
- Tehnici de achizitie a datelor similare cu cele utilizate in mod curent in examinarea ecografica
- Urmarirea miscarii tesutului in doua dimensiuni
- Furnizeaza simultan imagini privind elasticitatea in timp real precum si in modul normal-B

Avantaje Clinice
- Obtinerea de imagini ale tumorilor canceroase si ale diverselor boli care altfel nu pot fi detectate cu metode conventionale
- Imbunatatirea detectiei și diferentierea timpurie a tumorilor maligne
- Instrument aditional ce reduce povara unor investigatii suplimentare

Mai jos puteti urmari un filmulet ce prezinta principiile de functionare si aplicatiile tehnologiei ElastoScan
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed