Danson

Sistemul Dx-pH Diagnosticuri pentru refluxul gastroesofagian

terapia stretta reflux gastroesofagianEste primul si singurul senzor medical capabil sa monitoreze in timp real si continuu pH – ul in faza de lichid si aerosol, prezentand  refluxul- referitor din punct de vedere etiologic la simptomele prezente (e.g. tuse cronica, raguseala, limpezimea gatului si globus).Senzorul este unic din punct de vedere al acuratatii de functionare in orice parte a tractului aero-digestiv - de la esofag la nasofaringian - raportand valori precise ale pH1-10 in ambele situatii lichid si aerosoli.

DATELE DE CARE AI NEVOIE pentru tratamentul precis al refluxului gastroesofagian
Un test simplu de pH poate duce la un diagnostic definitiv, necesitand a dezvolta un plan de tratament focalizat pe refluxul respectiv. Testul pH orofaringeal poate in particular sa fie folositor la pacienti cu simptome de reflux atipice( adica tuse cronica, sinuzita , raguseala) cat si la cei care nu raspund la PPIs. Datele obtinute arata severitatea bolii, permitand unui doctor sa stabileasca un plan de tratament. Daca testul arata ca nu avem reflux, atunci alte alternative etiologiece pot fi cercetate.

Testul propus de Restech poate indentifica bolnavii prin monitorarea conventionala de suprafata a pH -ului:
- Senzorul Dx-pH inregistreaza  pH -ul de aerosol din orofringe. Alte produse nu lasa doctorii sa masoare particulele din aerosoli, in consecinta lipsind date critice si ducand la studii de interpretare false.
- Scorul (rezultatul) la testul DeMeester si cel al testului orofaringeal RYAN Scores poate prezenta valori diferite ale pragului. Pacienti cu simptome extraesofagiale pot prezenta valori normale sau chiar negative ptr analiza pH esofagiala, dar cand sunt testati cu sistemul  Dx-pH, analiza poate fi positiva.
- Caile aeriene superioare sunt mult mai sensibile la enzime si acizi produsi in stomac in comparatie cu esofagul, adica o mica cantitate din aceste enzime si acizi pot provoca vatamarea tesuturilor si anumite simptome.

Optimizarea terapiei in cazul bolilor refluxului
Un simplu test ptr reflux produce suficiente date ptr a se stabili un tratament individualizat ptr pacient, constand in schimbarea dietei, a medicamentatiei,  terapia Stretta , sau chirurgia anti-reflux . Pe de alta parte, valorile negative in cazul studiului pH orofaringian  va face ca doctorul sa incerce alte etiologii , in loc sa continue cu analizele ptr reflux.
 
...
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed